Pages

Sunday, November 7

Bagaimana Buat Blog Di Index oleh Google,Yahoo Dan MSN


Haa... siapa paling tinggi?? Ranking? ketinggian? Haahaaa... ga,bar di sebelah agak lucah sedikit tetapi saya hanya nak tunjukkan pada anda yang senarnya saya nak cerita pasal ranking blog. heheeee...........

Now, kita start ya?

Untuk mendapatkan penyenaraian site anda di Google dan juga enjin pencari yang popular yang lain, anda perlu tahu ianya merupakan salah satu cara yang efektif secara FREE dan dapat menarik trafik ke web anda.

So hari ini, majoriti of my site is comes from enjin pencari terbesar:

Bagaimana Enjin pencari menentukan ranking blog anda?

Sebelum anda menambah site atau blog anda ke dalam enjin pencari, anda perlu tahu apa yang mereka cari untuk meletakkan ranking anda. Bukan bermakna anda senaraikan, terus saja anda akan dapat trafik (orang melawat blog anda-macam kita melawat orang sakit kat hospital la... hehe. traffic jam) lallalala..... Dan ini yang often called as SEO (Search Engine Optimization)

Tapi, perkara yang utama adalah kesemua search engine menggunakan satu "Formula" untuk menentukan keyword (kata kunci) yang relevan. Ya, yang berkesan gitu! eheh.. The technical term is dipanggil sebagai "algorithma". Ala, yang masa kita sekolah menegnah dulu-dulu tu, ada belajar dalam kelas matematik tu.... Ingat tak?

Secara umumnya, formula magic ini terdiri daripada page title blog anda, kesemua isi kandungan blog, dan bilangan serta kualiti link yang dihantar semula ke blog anda, bagaimana pelawat stay along your blog, dan lain-lain lagi.

Selalunya yang saya gunakan untuk buat search engine termasuklah page title, description dan juga keywords, seperti yang tertera di bawah:


So, apa macam? boleh tahan tak artikel saya kali ni? Kalau ok, komen je kat bawah tu.... ok? Takda kata laluan pun. Selamat mencuba..!

P.S: Rata-ratanya ramai yang masih tak tahu guna meta tag ni untuk blog sendiri. Apapun, gud luck you all... peace.....! :)




Nak Dapat Komisen RM300 macam saya? & Download Ebook Percuma. TERHAD!Nak Join saya? Sila masukkan nama & email di sini -> www.SistemJanaDuit.com

2 komen:

Anonymous said...

tlng buat contoh skit..

ni name blog sya..bizhypro2u.blogspot.com

SoFea ml said...

Anonymous,

Next tym saya bagi lebih lagi.
Start..

Post a Comment

Ketahui Bagaimana Rahsia Orang Biasa Buat Duit Automatik Hanya Dari Rumah !!

100 88 Yang Pertama Mendaftar Akan Mendapat Siri Panduan Buat Duit Secara PERCUMA!

Sila isikan nama dan email anda dibawah:

Laporan Sulit #1: "Rahsia 245,752 Dari Rumah Secara Automatik DiRumah!" Laporan Sulit #2: "Sistem Buat Duit RM9,950 Dalam 30 Hari Cara Senang!"
Nama:
Email Utama:

I fully respect your email privacy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...