Pages

Thursday, June 23

Bermulanya Perjalanan Aku..

Pejam celik pejam celik tak sangka rupa-rupanya dah lama aku tak buat post baru dalam blog ni. Aku nak ceritalah pengalaman bermulanya perjalanan aku sebagai businesswoman.. Baru-baru ni aku jatuh sakit. Maklumlah.. Bekerja di bumi sarawak tanah borneo sini. Kau faham-faham jela budaya sini macammane kan.. Aku dapat weekend dari menteri pertahanan 5hari. So aku decided untuk beli tiket flight Malindo Air on the spot harga pergi dan balik Kl-Kuching 2ways RM1070.. MEMANG MAHAL GILER BEB. Disebabkan pada masa yang sama aku dah pun transfer rm10k pada 26/4/2016 hari kepada rakan kongsi aku dengan guna maybank2u sahaja, maka kontrak aku masih belum ditandatangani. Pada hari yang sama petang tu juga aku naik flight dan sampai sana jam 2030H. Jam 830 malam la beb.. Hehe. Sampai sana baru aku sign contract..Pening dah ke?

Untuk pengetahuan, aku dapat grab tender gunting rambut di upnm. . Di antara silent bos jelah. Takdelah hebat mana. Cuma aku nak cari rezeki halal je dengan rakan kongsi aku.

Aku rasa bersyukur sangat pada Illahi kerana membuka pintu rezeki aku seluas-luasnya. Tak sangka aku banyak berkenalan dengan orang atas-atas (geng2 sepupu dato' gak). Jadi.. Nak dijadikan cerita. Aku masih menunggu payment. Still menunggu.

Bisnes ni pun ada risikonya. Tak Kira bisnes apa sekalipun,tetap ada risikonya...Bukan selamanya untung sahaja. Tetap juga ada masalah timbul kalau kita tak tanganinya dengan segera. Aku berharap korang pun dapat ikut jejak
macam aku.

2 sifat ni kau kena terapkan dalam diri kau kalau kau nak berjaya dalam apa jua bisnes:
1. Jujur
2. Amanah

Kalau dua benda ni kau boleh jaga dengan baik. Insyaallah orang akan sentiasa follow kau dari belakang/ akan ada orang offer bisnes job besar kau. Aku percaya dengan hati suci yg bersih, orang sentiasa akan menai kira dari pelbagai sudut. Kalau aku ada 2juta ringgit yg orang amanahkan untuk aku pun, aku jaga dengan elok eventhough tangan aku cuma ada rm1. Ingat pesan aku..

P. S: kalau kau tak berani mencuba, kau takkan berjaya atau takkan ada perubahan yg baik untuk akan datang. Walau gagal at least kau 'berani mencuba'

Ketahui Bagaimana Rahsia Orang Biasa Buat Duit Automatik Hanya Dari Rumah !!

100 88 Yang Pertama Mendaftar Akan Mendapat Siri Panduan Buat Duit Secara PERCUMA!

Sila isikan nama dan email anda dibawah:

Laporan Sulit #1: "Rahsia 245,752 Dari Rumah Secara Automatik DiRumah!" Laporan Sulit #2: "Sistem Buat Duit RM9,950 Dalam 30 Hari Cara Senang!"
Nama:
Email Utama:

I fully respect your email privacy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...